Saturday 11 May 2013

De 'o gut, morgen is het Moederdag'-man

Image: (c) Gloudo.nl 
Morgen is het Moederdag. En goh, wat zag ik vandaag in het winkelcentrum toch veel mannen opeens.

Bij de inpaktafel van Kruidvat stonden twee vrij forse mannen te stoeien met inpakpapier. Uiteraard hadden ze voor moederlief (of, wat waarschijnlijker is: voor hun echtgenote) zo'n heerlijke kant-en-klare niet-meer-over-nadenken cadeauset van badolie, schuimsmurrie of een lekker luchtje met een strik gekocht, en die dingen zijn ook onmogelijk in te pakken.

Bij Blokker liepen twee wat jongere mannen rond met zo'n blik van "o nee, het is al half vijf en ik heb nog niks, hoe moet dat nou." Waarop de een ongeduldig tegen de ander zei: "Ja, kies nou maar gewoon wat." Waarschijnlijk waren ze al een tijdje op zoek... Ik ben niet blijven kijken, maar moeders krijgt ongetwijfeld een snuisterijtje of een typisch Blokker-cadeau dat "altijd handig" is in het huishouden.

De bloemenzaak draaide overuren met zo'n beetje al z'n personeel dat kilometers doorzichtig plastic rond plantjes, boeketten en hier en daar een simpel roosje draaide. Echt zo'n dag waarop iedereen klaagt dat Moederdag en Vaderdag en Valentijnsdag van die commerciële uitvindingen zijn, maar toch nog even snel z'n jas aan trekt om ook iets te halen. Want ja, dat wordt wel van je verwacht, natuurlijk. En alle moeders halen nog even snel een lekker gebakje in huis voor bij de koffie.

Ik ga dit jaar voor de originaliteitsprijs. Mijn moeder houdt van planten, maar krijgt dit keer de doe-het-zelf-versie in de vorm van bollen. Omdat ik het plaatje en de naam Stargazer zo mooi vond. Ze krijgt een flesje Almdudler (jaaaa, ik heb ze gevonden - in Nederland!) omdat dat speciaal is en ze dat al helemaal nooit verwacht (o ja, en omdat ze Oostenrijkse is). En daarbij een heerlijk kitscherig solar-lampje. Omdat het niet geeft als je die per ongeluk laat branden, en het lichtje niet wordt uitgeblazen op balkon.

En ik? Mijn man is er ook eentje van op-de-valreep-kan-het-ook-nog. Ik liep een boekhandel in en vond daar wonder boven wonder niet alleen Engelstalige boeken, maar ook precies de titel die ik graag wilde hebben. Voorbestemd, zeg ik. Goed, hè? Nou morgen nog even kleuren met de kleine en ik heb er ook een tekening bij voor in het plakboek. Happy Mother's Day everyone!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.