Saturday 6 April 2013

Open Huis nummer vier (of vijf)

Dit weekend was het weer openhuizendag. Volgens mij deden wij (een gezinnetje van drie personen) voor de vierde of vijfde keer vrolijk mee. Waar we voorheen nog lopend met een baby in een buikdrager de buurt af struinden, hebben we nu voor de tweede keer de luxe van een auto, waardoor we ook wat verder kunnen rondkijken.

Wat ons vorige keer al opviel is dat sommige huiseigenaren hun huis blijkbaar wel willen verkopen, maar het toch niet de moeite vinden al die vier uren van het Open Huis aanwezig te zijn. Dit keer hebben we er speciaal op gelet, maar een half jaar geleden hebben we twee huizen spontaan overgeslagen en zonder pardon van ons lijstje gehaald omdat ze pas vanaf een uurtje of een hun deuren openden. Past niet in ons routeschema, sorry. Vooral niet lopend.

We hebben vier huizen kunnen bezichtigen. Het eerste ontlokte ons een typische 'O, dit lijkt echt veel kleiner dan op de foto's'-reactie en liet ook nogal wat te wensen over aan de afwerking. Een prachtig nieuwe keuken maakt het niet goed dat er een kast ergens midden in de badkamer, twintig centimeter van de muur af is neergezet, zonder achterwand. De tuin leek op de foto's veelbelovend, maar bleek in de praktijk hooguit twee klapstoelen of een enkele ligstoel te kunnen bevatten, en dan was een tafeltje al te veel gevraagd.

De andere drie lagen verder uit de buurt dan we ooit waren geweest. Wel nog op fietsafstand van ons oude stekkie (wat om persoonlijke redenen nu eenmaal zeer belangrijk is), en bovendien ook nog eens eengezinswoningen, mét tuintje. Niks dubbele bovenwoning in een portiek zonder lift. Tja, nu moeten we maar goed gaan nadenken over alle voors en tegens. Geen overhaaste beslissingen nemen, maar ook niet te lang treuzelen, want de eerstvolgende openhuizendag is echt pas weer over een half jaar.

We wilden eigenlijk wel meer dan vier huizen bekijken, maar de kleine was niet de enige die doodop was na het eerste kwartet en bovendien viel van het tweede setje de buurt tegen (geen supermarkt, winkel of school te bekennen).

O, overigens: bij een van de vier huizen hadden de eigenaren eraan gedacht een gezellig sfeertje te scheppen, met kaarsjes in de keuken en badkamer en zelfs een schaaltje soesjes en bonbonnetjes op tafel. Die overigens nooit werden aangeboden, maar je kunt niet alles hebben.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.