Friday 14 June 2013

Q&A met Lisette Jonkman

De Nieuwe Lisette Jonkman (dat hoort ze graag), 'Verkikkerd' ligt nu in de winkels, en daarom is dit een mooi moment voor een interview met deze grappige schrijfster die een wel heel bijzondere superkracht zou kiezen (voor bij haar superheldensjaal) en die een (heel herkenbare) schompeshekel heeft aan opruimen en afwassen...

Aangezien er geen tekst van Lis voorbij kan komen zonder het woord "poep" erin, is dat alvast gegarandeerd, maar ze vertelt ook over het belang van social media, het verschil tussen fans en lezers, de raakvlakken met haar hoofdpersonages Soof en Lucy en ze heeft een van de beste schrijftips die je kunt bedenken (en die je als schrijver ook graag hoort).

We beginnen met een open deur: wilde je altijd al schrijfster worden?
Eigenlijk wel, als je de hele korte periode waarin ik paardrij-juf wilde worden niet meetelt. Mijn droom kreeg pas echt omvang toen mijn leraar in groep 7 zei dat hij wel potentieel in mijn schrijfsels zag. Daarom heb ik Glazuur ook aan hem opgedragen; zonder meneer Pullens had ik mijn droom om schrijfster te worden destijds misschien schouderophalend aan de wilgen gehangen.

Put je uit eigen ervaringen of 'leen' je dingen van je omgeving?
De maffe dingen die ik altijd meemaak zijn op zich al genoeg input voor een boek, maar meestal fantaseer ik er ook gewoon op los...

Lees het hele interview op mijn website!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.