Sunday 2 February 2014

Mag het een half uurtje meer zijn?

Image: Runners' club.ro
Eerst even snel een blogje tikken, voordat deze ervaringen rondom het huis kopen-verbouwen-verhuizen (in willekeurige volgorde, blijkt nu) alweer achterhaald zijn.

Volgens mij vertelde ik vorige keer al wat een verpletterende eerste indruk Aannemer A maakte. Door niet alleen veel te laat te komen voor de afspraak, maar die eigenlijk gewoon glad vergeten te zijn. Het is dat we van hem een mobiel nummer hadden en we hem na pakweg een half uur belden met de beleefde versie van "Komt er nog wat van?"

Nou ja, twee dagen later was het de beurt aan Verhuizer B. Nummer een was in de tussenliggende dag langsgekomen, had een zeer nette indruk gemaakt, alles netjes opgestuurd en een mooie presentatiemap vol documentatie achtergelaten. Verhuizer B wist echter op een heel andere manier de doorslag te geven voor zijn kandidaatschap.

Hij kwam niet opdagen.

De volgende dag vroegen we ons af of we nog zouden bellen of mailen om te vragen waar het precies was misgegaan. Want, zo zei ik, straks hebben zij het over een andere woensdag en staan ze opeens voor de deur zonder dat we ze verwachten. Het probleem is alleen dat zodra ik contact opneem, dat bedrijf meteen een nieuwe afspraak zal willen maken, en de vraag was of wij dat nog wel wilden. Want mijn man dacht meteen: nou, graag of niet, dat is er dan weer eentje minder om op te wachten.

Maar goed, toch even gebeld. En terwijl mijn man het telefoonnummer van Verhuizer B opzoekt (ze hadden geen mobiel nummer, anders hadden we ook bij hen diezelfde avond nog gezegd: "Komt er nog wat van?") stuit hij op een forum van Vara's Kassa of iets dergelijks. Met klachten. Over Verhuizer B. In verband met het afhandelen van opgelopen schade aan eigendommen.

Dus mijn man had meteen geen enkele twijfel meer. Hij belde ze en kreeg inderdaad te horen dat het bedrijf de afspraak voor de woensdag erna in de agenda had staan (en er werd mooi in het midden gelaten bij wie de interpretatiefout dan lag). Hij vertelde hen beleefd dat ze die afspraak wel konden verwijderen. Wij een verhuizer minder om uit te kiezen, maar dat geeft niet, want volgens mij hebben we er zeven benaderd of zoiets. Nog een handjevol te gaan, dus. Eerst maar eens opruimen en dingen weggooien. Zei ze heel eenvoudig, wetende dat de eerstvolgende deadline zwaarder weegt.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.